yabancı dilde eğitim

Sayfa Sayısı
180
Yazılış Tarihi
2009
Baskı Sayısı
3. Baskı
Yayın Evi
Destek
"Hakikate ulaşmak isteyen, öfkesinden ölmeyi göze almalı..." Yürekleriyle yazan, konuşan, eleştiren ve bilincimizi aydınlatan dört kadın bir araya geliyor. İsimler, farklı görüş ve düşüncelere sahipler ama belki de onları bir araya getiren ortak payda, Türkiye sevdaları, samimiyetleri ve inançları... Alev Alatlı: Olayları sükunetle karşılıyor. Tek tahammül edemediği, körü körüne inançlar ve karanlık... Düşünülmeyeni düşünüyor ve felsefesi ile kendimizi 'sorgulamaya' davet ediyor. Ayşe Kulin Nurşen Mazıcı Liz Behmoaras

Yabancı Dilde Eğitim

Özellikle fen bilimlerini kendi dilinizde öğrenmezseniz, öğrenemiyorsunuz. Papağan gibi oluyorsunuz. Muallim oluyorsunuz... Ama alim asla olamıyorsunuz. Çünkü bu, içinize sindirtmiyor kavramları, düşünceleri. Örneğin, trigonometri. 'Tri' kelimesinin 'üç' olduğunu bilmediğiniz zaman, bu trigonometri Allah'ın derdi bir problem olur. Differansiyel dersiniz, onu bunu dersiniz, böyle bir sürü laf vardır... Bunlar, bir türlü içinize oturmaz. Niye oturmaz biliyor musunuz? O matematiği, ruhunu bilen hocalar çevirmediği için oturtamazsınız.

Sayfa Sayısı
168
Baskı Tarihi
Şubat 2009
ISBN
978-9944-298-31-5
Baskı Sayısı
1. Baskı
Basım Yeri
İstanbul
Yayın Evi
Destek Yayınları
Editörü
Cenk Özkömür
Bir şey ya öyledir ya da değildir. Gökyüzü ya mavidir ya da mavi değildir. Hem mavi hem de mavi değil olamaz. Doğru düşünme sanatı, iki bin yıldır Hazreti’den soruluyor ama sahici dünya Aristo’nun tanımladığı gibi değil. Bir kere, hiçbir şey sabit değil. Her şey, her an değişiyor. İkincisi, dünya siyah-beyaz değil, gri. Kırçıl. Kesin olan hiçbir şey yok. Dünyanın atmosferini molekül molekül tanımlayabilseniz bile, atmosferi yeryüzünden ayıran kesin çizgiyi bulamıyorsunuz.
Neden Altını Çizdim?
Kesinlikle katılıyorum bu satırlara!

Yabancı Dilde Eğitim

Elimizde ciddi araştırmalar var. Türkçeyle eğitim gören Siyasal Bilgiler Fakültesi, Mülkiye öğrencileri ile İngilizce eğitim gören ODTÜ öğrencileri üzerinde yapılan bir çalışma, anadilinde anlama ve anlatım yetenekleri üniversiteye girişte SBF öğrencilerinden daha yüksek olan ODTÜ öğrencilerinin; son sınıfta, anlama, anlatma yeteneklerinin, yani, yaratıcılıklarının, SBF öğrencilerinin gerisine düştüğünü; giderek lise bitirme aşamasındaki yeteneklerinin de altına indiğini gösteriyor. Bu araştırmanın ilk verileri 2003'te iki ayrı bilimsel toplantıda açıklandı. Yeterli mi, elbette yeterli değil!