1883'te İstanbul Fındıklı'da doğdu. Güzide Sabri tahsilini özel hocalardan aldı. Hoca Tahir Efendi'den edebiyat dersleri almıştır. 1946 senesinde Giresun'da vefat etmiştir. Kendisinde yazma hevesi on-bir on-iki yaşlarında başlayan Güzide Sabri, ilk romanı olan "Münevver"i yazar ve "Hanımlara Mahsus Gazete"ye gönderir. Kitap çok ilgiyle takip edilir. Bu başarının da etkisiyle konusu daha girift olan "Ölmüş Bir Kadının Evrak-ı Metrukesi"ni yazar.
"Ölmüş Bir Kadının Evrak-ı Metrukesi", aşkın kalın perdeler ardına kapatıldığı toplumda, yasak aşkını kalbine gömen bir kadının ıstıraplarını, kadın gözüyle anlatan “ilk ses”tir… Pek çok filme konu olan "Ölmüş Bir Kadının Evrak-ı Metrukesi", Yeşilçam klasikleri arasına girmiş, birçok defa basılmış ve Ermenice’ye çevrilmiştir.
"Güzide Sabri, kelimenin tam mânâsıyla bir kalem âşığıdır. Rahat ve çok yazabilmek için, “tazimle sevdiği” eşinin dahi uyumasını bekleyerek, gaz lambasının ışığı altında sabahlara kadar yazar. Ne parayı, ne mülkü sevdiğini, yalnızca kendi sebepsiz ıstıraplarını dinlemek, başkalarının felâketlerini ruhunda canlandırmak için yazdığını ifade eder. Güzide Sabri, kadınlara ait meseleleri kadınların daha iyi anlatabileceğine inandığı için, kadınlara yazar olmayı öğütlemiştir."
Nazan Bekiroğlu