kurtuluş

Türü
Roman
Sayfa Sayısı
483
Baskı Tarihi
2008
ISBN
978-9944-494-28-1
Baskı Sayısı
1. Baskı
Basım Yeri
İstanbul
Yayın Evi
Alef
Editörü
Sinan Kılıç
Mütercimi
Gül Özlen
Orijinal Adı
Tirza
Kitap editörü Jörgen Hofmeester, son derece sıkıcı bir burjuva varoluşu içinde yaşayan emeklilik yaşının eşiğinde bir Amsterdamlıdır. Roman, canından çok sevdiği iki kızından küçük olanı Tirza'nın mezuniyet partisi için suşi hazırladığı sahneyle açılır. Bir Dostoyevski romanında olduğu gibi görünüşte sakin başlayan şeyler engellenemez şekilde açılacak, tırmanacaktır. Okur yaklaşmakta olan Kader'in ayak seslerini işitir.

Kurtuluş

Kurtuluşu ümit ediyorsan, zincire vurulmuş olman lazım.

Kendini Devrimci Yetiştirmek

Türü
Araştırma
Sayfa Sayısı
223
Baskı Tarihi
2007
ISBN
978-975-6004-38-8
Baskı Sayısı
1. Baskı
Basım Yeri
Ankara
Yayın Evi
Fecr
Editörü
Doç.Dr.Hicabi Kırlangıç-Doç.Dr Derya Örs
Mütercimi
Doç.Dr. Ejder Okumuş
Orijinal Adı
Hudsazi İnkılabi
Tamamı 37 kitaptan müteşekkil Ali Şeriatî külliyatı’nın ikinci kitabı olarak yayımlanan bu eserin tercümesini değeri akademisyen Doç. Dr. Ejder OKUMUŞ yapmıştır. Kitap önsöz ve on bölümden oluşmaktadır.

Hür

"Hüsran ya da kurtuluş seçiminde bir insan. Hür ,bütün durumlarda hürdür.Başına bir zorluk,sıkıntı ve bela geldiğinde,yani zamanın balyozu ona bir darbe indirdiğinde,başını sabırlı bir örs yapar.Başına müsibetler isabet etse,boynuna esaret zincirleri vursalar ve kolaylıkların yerini zorluklar alsa; o yine kırılamaz,yenilemez ve yolundan döndürülemez.Bütün bu durumlar içerisinde de o,hürdür." İmam Sadık

Türü
Araştırma
Sayfa Sayısı
330
Baskı Tarihi
2002
ISBN
9757012254
Baskı Sayısı
1. Baskı
Basım Yeri
İstanbul
Yayın Evi
YGS
Yalçın Küçük'le Şebeke Adlı Kitabı ve Edebiyat Üzerine Söyleşi... (Ahmet Yıldız) (Edebiyat ve Eleştiri, Ocak/Şubat 2002, sayı: 59) Ahmet Yıldız : Edebiyata ilginiz nereden geliyor? Bir iktisatçı ve bilim adamı olmanıza karşın sezgilerinizin bilgiden önce geldiğine inandığınızdan mı? Türk-İslam “taarruzu”na karşı saldırı için mi? Ayrıntı merakınızdan mı? Yoksa toplumsal değişme ve patlama önce edebiyatta sanatta başlar yargısından mı? Yalçın Küçük : Doğrusu sorularınızdan beni en çok yadırgatan bu soru oldu. Çünkü böyle bir soru ile karşılaşacağımı hiç düşünmemiştim. Neden?

Kurtuluş..

Çeşitli çalışmalarımda, Kurtuluş Mücadelesini haksızlaştırma olarak nitelendirerek eleştirdiğim işte budur. Bunu Küçükömer’in bu kitapçığında çok açık olarak görüyoruz: İdris Hoca, “Mustafa Kemal ve arkadaşlarının Kurtuluş Savaşı” demektedir, burada hem bir küçümseme ve hem de distancer etme eğilimi var. Başka bir yarda de, “Cumhuriyet’in ilanı ve halifeliğin kaldırılışı da küçük bir azınlık kararıyla olmuştu” ifadesini okuyoruz.